Υλικά
- 4 ώριμες μπανάνες
- 3/4 φλιτζάνι γιαούρτι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα σφραγισμένο δοχείο στην κατάψυξη για δύο ώρες τουλάχιστον.
- Προσθέστε τις κατεψυγμένες μπανάνες, το γιαούρτι και το μέλι σε ένα μίξερ.
- Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα.
- Σερβίρετε το παγωτό μπανάνα αμέσως. Μπορείτε να μεταφέρετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο και φυλάξετε το στην κατάψυξη.
Είναι εξαιρετικά εύκολο και φτιάχνεται με μόλις τρία υλικά Αποτελεί μια φοβερά υγιεινή και θρεπτική επιλογή που θα σας δροσίσει τους καλοκαιρινούς μήνες, προφέροντας ταυτόχρονα όλα τα θρεπτικά οφέλη της μπανάνας και του γιαουρτιού. Δεν περιέχει ζάχαρη και είναι ιδανικό επιδόρπιο και για παιδιά αλλά για εσάς που χρειάζεστε ένα μπουστάρισμα μετά το γυμναστήριο.
Tips
Το παγωμένο γιαούρτι και το παγωτό μοιάζουν πολύ. Η κύρια διαφορά είναι ότι το παγωμένο γιαούρτι δεν περιέχει την κρέμα γάλακτος του παγωτού, άρα έχει και λιγότερα λιπαρά.
Συμβουλές σερβιρίσματος: Σερβίρετε αμέσως μετά την παρασκευή για να έχετε ένα επιδόρπιο σαν μαλακό παγωτό. Αν επιθυμείτε κάτι πιο παγωμένο και πιο σφιχτό, αφήστε για λίγη ώρα στην κατάψυξη.