Υλικά

  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα και επιπλέον κάποιες ολόκληρες φράουλες για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 200 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (χυμός από περίπου 4-5 λεμόνια)
  • Πάγος για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ρίξτε τη ζάχαρη και το 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  • Βάζετε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις λιώνετε μέχρι να γίνουν πουρές. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να στραγγίξετε τις φράουλες σε ένα σουρωτήρι, ώστε να απομακρυνθούν οι σπόροι. Έχετε έτοιμο έναν πουρέ, τον οποίο και θα ρίξετε σε μια μεγάλη κανάτα με το ζαχαρόνερο και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο και σερβίρετε με ολόκληρες φράουλες, αν θέλετε. Διατηρήστε στο ψυγείο.