Υλικά

  • 60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας απλό στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (το προζυμένιο θα δώσει μια ελαφρώς ξινή γεύση που θα απογειώσει τη γλυκάδα της ντομάτας), ελαφρώς φρυγανισμένο
  • 4 φέτες ντομάτα

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το σχοινόπρασο, τον άνηθο και το πιπέρι μαζί σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε κάθε φέτα ψωμιού. Τοποθετήστε τις ντομάτες στη μία φέτα. Κόψτε στη μέση και σερβίρετε.

Tip

Αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα τυρί κρέμα, κρατήστε το για κράκερ ή κουλούρια Θεσσαλονίκης. Ταιριάζει υπέροχα για ένα γρήγορο σνακ.
Μπορείτε αν θέλετε να ψιλοκόψετε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Ενισχύστε την πρωτεΐνη σας, προσθέτοντας στο σάντουιτς ντομάτας καπνιστό σολομό, γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε φέτες.
Εμπνευστείτε από τις κατακόκκινες ντομάτες του καλοκαιριού και φτιάξτε τη δική σας σπιτική κέτσαπ, χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες, για να συνοδεύσει μακαρονάδες, μαγειρευτά και λαχταριστά σάντουιτς.