Πόσες φορές σας έχει τύχει να κοπείτε με το ξυραφάκι ενώ είστε πολύ προσεκτική ή να έρθετε αντιμέτωπες με ερεθισμούς μετά το ξύρισμα; Εάν οι φορές έχουν ξεπεράσει τα δάχτυλα και των δύο χεριών σας, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο. Το ξύρισμα δεν χρειάζεται να είναι άθλος αλλά ένα ευχάριστο κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης του σώματός σας. Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά, που πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε τη  διαδικασία «παιχνιδάκι».

Διαβάστε επίσης: Bronzer: Ηλιοκαμένη όψη στο πρόσωπο με αυτά τα απίθανα hacks

#1

Βρείτε το ιδανικό για εσάς ξυραφάκι

Φροντίστε να βρείτε ένα ξυραφάκι που σας βολεύει στη χρήση. Σημαντικό είναι να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας -για παράδειγμα, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αναζητήστε ξυραφάκια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το πιο απαλό ξύρισμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα ανδρικά ξυραφάκια που είναι εξίσου κατάλληλα και για το γυναικείο ξύρισμα. Οι τρίχες των ανδρών είναι ιδιαίτερα σκληρές και πυκνές, οπότε τα ξυραφάκια τους είναι πιο ισχυρά και ειδικά σχεδιασμένα για να τους χαρίσουν το τέλειο ξύρισμα χωρίς όμως να τους τραυματίσουν. Επίσης, τα ανδρικά ξυραφάκια είναι εύχρηστα, καθώς λυγίζουν στο επάνω μέρος, για να μπορούν να πιάνουν κάθε σημείο του προσώπου -σκεφτείτε πόσο τέλεια θα είναι γύρω από τα γόνατα και τους αστραγάλους σας που θεωρούνται από τις πιο δύσκολες περιοχές.

#2

Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ανοίγει τους πόρους βοηθώντας σας να πετύχετε ένα πιο βαθύ ξύρισμα. Χρησιμοποιήστε ένα scrub με κόκκους σε όλο το σώμα και ξεπλύνετε με νερό, για να φύγουν όλα τα υπολείμματα του απολεπιστικού προϊόντος.

#3

Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι αν ξεμείνατε από κρέμα αποτρίχωσης

Η κρέμα αποτρίχωσης θα σας προσφέρει το τέλειο ξύρισμα. Ωστόσο, εάν ξεμείνατε, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι γιατί κάποιες φορές μπαίνει ανάμεσα στις λεπίδες, με αποτέλεσμα να εμποδίζει το αποτελεσματικό ξύρισμα. Αντ’ αυτού, επιλέξτε conditioner, λάδι καρύδας, μια παχύρρευστη κρέμα σώματος ή κάποιο body oil, που είναι πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις .

#4

Ξυριστείτε στο τέλος του ντους

Το ξύρισμα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στο ντους σας. Το ζεστό νερό και ο ατμός ανοίγουν σιγά σιγά τους πόρους, οπότε επιτυγχάνετε το βέλτιστο αποτέλεσμα ξυρίσματος.

#5

Το ξύρισμα έχει σωστές κινήσεις

Ξυριστείτε προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες και μετά κάντε κινήσεις προς την αντίθετη φορά για ένα αποτελεσματικό ξύρισμα. Για να αποφύγετε να κοπείτε, μην βιάζεστε και κάντε μικρές κοφτές κινήσεις αντί για μία μεγάλη κίνηση, κάθε φορά.

#6

Απολυμάνετε τα ξυραφάκια

Διατηρώντας τα ξυραφάκια σας καθαρά εξασφαλίζετε πως θα κρατήσουν περισσότερο αλλά και πως δεν κινδυνεύετε από τυχόν μολύνσεις. Αφού ολοκληρώσετε το ξύρισμα, κρατήστε το ξυράφι σας κάτω από ζεστό νερό για περίπου 5-10 δευτερόλεπτα για να φύγουν όλες οι τρίχες που μπορεί να έχουν κολλήσει στις λεπίδες -μπορείτε επίσης να ρίξετε και λίγο οινόπνευμα για να αποστειρωθούν. Στη συνέχεια, στεγνώστε καλά το ξυραφάκι σας με μια καθαρή πετσέτα ή ένα χαρτομάντηλο.

#7

Αποθηκεύστε τα ξυραφάκια σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς

Το μπάνιο είναι ο πιο υγρός χώρος του σπιτιού σας, με αποτέλεσμα τα βακτήρια και τα μικρόβια να βρίσκουν στέγη στα ξυραφάκια σας. Αντί να τα έχετε εκτεθειμένα, αποθηκεύστε τα σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς (αφού πρώτα οι λεπίδες έχουν στεγνώσει καλά), για να τα προστατεύσετε.

#8

Ενυδατώστε το δέρμα μετά το ξύρισμα

Μετά το ξύρισμα, όσο είναι ακόμα νωπή η επιδερμίδα σας, απλώστε μια ενυδατική κρέμα σώματος χωρίς άρωμα. Έτσι, θα εξασφαλίσετε την απαλότητα και την ελαστικότητά της και θα αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.