Ο χρόνος που περνάει επηρεάζει την ποιότητα και των μαλλιών μας, κάνοντάς τα πιο ξηρά, εύθραυστα και θαμπά. Τι καλύτερο, λοιπόν, να τα φρεσκάρετε με ένα νέο κούρεμα;! Ο λόγος για το mid-bob ή “mob haircut”, όπως είναι ευρέως γνωστό, όπου τα μαλλιά φτάνουν σε μήκος περίπου στη μέση του λαιμού κι έχουν όμορφη κίνηση.

Διαβάστε επίσης: Bronzer: Ηλιοκαμένη όψη στο πρόσωπο με αυτά τα απίθανα hacks

Τι είναι το “mob haircut”

Το “mob haircut” δεν είναι ούτε πολύ μακρύ ούτε πολύ κοντό, αλλά ξεπερνάει σε μήκος σχεδόν το διάσημο bob haircut, αφού όπως προαναφέραμε φτάνει σχεδόν μέχρι τη μέση του λαιμού. Συνοδεύεται από ένα ελαφρύ φιλάρισμα, για να αφαιρεθεί «βάρος» από τα μαλλιά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο ανάλαφρο και φυσικό. Οι αφέλειες είναι προαιρετικές σε αυτό το κούρεμα, αλλά αν θέλετε να δώσετε μια παριζιάνικη αισθητική στο στιλ σας, μπορείτε να τις τολμήσετε. Το “mob haircut” χαρίζει μια νεανική εμφάνιση, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες που έχουν περάσει την 5η δεκαετία της ζωής τους. Αυτό το haircut είναι επίσης αγαπητό σε πολλές celebrities -όπως Cate Blanchett και Angela Bassett-, καθώς λειτουργεί υπέροχα με διάφορα σχήματα προσώπου και υφές μαλλιών, καθιστώντας το ιδανικό για όποια θέλει να κάνει μια ωραία αλλαγή. Όσον αφορά το styling, μπορείτε είτε να έχετε ολόισια τα μαλλιά σας είτε να κάνετε χαλαρές μπούκλες για να αποκτήσετε περισσότερο όγκο.

Οι hairstylists αναφέρουν ότι το “mob haircut” είναι τέλειο και για εσάς που θέλετε να επιστρέψετε στα φυσικά γκρίζα μαλλιά σας  Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα κόβετε τακτικά, ώστε να διώξετε σταδιακά το παλιό χρώμα με τα οποία τα είχατε βαμμένα.

Πώς θα το ζητήσετε

Ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα μεσαίου μήκους bob κούρεμα που διατηρεί το ίδιο μήκος τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος των μαλλιών, με ελαφρύ φιλάρισμα παντού. Φυσικά πάντα μπορείτε να έχετε μαζί σας φωτογραφίες με το συγκεκριμένο haircut trend για να τον κατευθύνετε πιο σωστά.

Συντήρηση και περιποίηση

Για να εξασφαλίσετε ότι το “mob haircut” σας θα παραμείνει αναλλοίωτο για πολύ καιρό, φροντίστε να τριμάρετε τα μαλλιά σας κάθε 6-8 εβδομάδες. Επίσης, μια ενυδατική μάσκα για να είναι απαλά τα μαλλιά σας και μια ενυδατική κρέμα για styling για να αποτρέψετε το φριζάρισμα είναι αρκετά, για να διατηρήσετε τέλειο το κούρεμά σας μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο.