Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 1/2 μπρόκολο
- 1κ.γλ. σκόρδο τριμμ.
- 1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2κ.σ. τυρί κρέμα light της αρεσκείας σας
- 200γρ γάλα άπαχο 1,5%
- 1κ.γλ. Πετιμέζι /μέλι
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια χωρίς λάδι.
- Προσθέτουμε 1κ.γλ πετιμέζι / μέλι για να καραμελώσουν.
- Βράζουμε ελαφρώς μπρόκολο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Για την σάλτσα μας:
- Χτυπάμε 200γρ γάλα άπαχο και 2κ.σ κρεμώδες τυρί άπαχο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Εναλλακτικά ρίχνουμε το γάλα στο τηγάνι και μετά προσθέτουμε το τυρί ξεχωριστά.
- Αφήνουμε τα υλικά να δέσουν και βράζουμε τις πένες.
- Ρίχνουμε τις βρασμ. πένες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε την μακαρονάδα να δέσει.
- Τέλος, προσθέτουμε σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι και αλάτι.