Για τους τυροκεφτέδες θα χρειαστείτε:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 150γρ. τυρί φέτα
- 3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 4 αυγά
- Λίγο φρέσκο γάλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το αλευρί σε μια λεκάνη.
- Ρίχνετε τη φέτα λιωμένη με πιρούνι, το κεφδαλοτύρι, τα 3 αυγά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε καλά.
- Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγο γάλα.
- Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα, το πλάθετε σε κεφτέδες και τα βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Χτυπάτε το τέταρτο αυγό και το βάζετε σε ένα μπολ.
- Ρίχνετε αρκετό λάδι στο τηγάνι και αφήνετε να ζεσταθεί καλά.
- Παίρνετε έναν τυροκεφτέ, τον βουτάτε στο αυγό, κατόπιν στη φρυγανιά, τον βάζετε στο τηγάνι και συνεχίζετε με τους υπόλοιπους.
- Αφού ροδίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα ώστε να στραγγίξουν και σερβίρετε.