Κάθε παιδί είναι μοναδικό και βέβαια δεν υπάρχει manual στην ανατροφή του. Το ζώδιο του παιδιού μπορεί να του προσδίδει μερικά χαρακτηριστικά, τα οποία άλλοι πιστεύουν κι άλλοι όχι. Όπως και να’ χει, αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε όσα μας λέει η αστρολογία καθώς πού ξέρετε, ίσως αντιπροσωπεύουν σε κάποιο βαθμό το παιδί σας και ίσως αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε συγκεκριμένες συμπεριφορές του…

Διαβάστε επίσης: 6 τρόποι για να διδάξετε στα παιδιά την ευγένεια

Κριός

Το παιδί Κριός μπορεί να είναι ατίθασο και παρορμητικό μερικές φορές. Ζει τη στιγμή χωρίς να υπολογίζει το μέλλον ή τις συνέπειες που προκύπτουν από τις πράξεις του, επομένως, είναι σημαντικό να ασχοληθείτε με το παιδί με έναν πιο… ανέμελο τρόπο και να προσπαθήσετε να μιμηθείτε τη ζωηρή του στάση. Ζήστε στον φλογερό του κόσμο, συμμετέχοντας στα σχέδια που το κινητοποιούν. Τα ενδιαφέροντα ενός Κριού μπορεί να αλλάξουν με το καλημέρα, γι’ αυτό να είστε ευέλικτοι και να αφήνετε περισσότερο το παιδί να σας δείχνει το δρόμο.

Ταύρος

Η αναγνώριση των ταλέντων και των ενδιαφερόντων του παιδιού Ταύρου σε νεαρή ηλικία θα το ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσει τα χαρίσματά του. Θα μπορέσει να ενσωματώσει την καλλιτεχνική τους δεινότητα σε ό,τι κάνει και ενδεχομένως να φτάσει στην κορυφή του τομέα του όταν ενηλικιωθεί.

Είναι δύσκολο να μην κακομάθετε τον Ταύρο σε νεαρή ηλικία με μεγάλα δώρα και νόστιμα φαγητά, επειδή ο… πεισματάρης Ταύρος απολαμβάνει τα ωραία πράγματα στη ζωή. Ωστόσο, οι αγκαλιές και τα χάδια πάντα θα είναι πιο σημαντικά από τα υλικά αγαθά, γι’ αυτό το μέτρο είναι το κλειδί όταν πρόκειται για το πόσα δώρα θα κάνετε.

Είναι το ζώδιο του παιδιού σας δίδυμος;

Οι δίδυμοι είναι γνωστό ότι έχουν δυαδική φύση… Το παιδί Δίδυμος μπορεί να είναι φιλικό και ντροπαλό ταυτόχρονα, γι’ αυτό θα πρέπει να μάθετε πώς να αξιοποιήσετε και τις δύο αντίθετες πλευρές του.

Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της δυναμικής είναι να είστε παρόντες και ομιλητικοί με το «ευμετάβλητο» παιδί σας. Η κοινή ανάγνωση βιβλίων και οι εκπαιδευτικές εκδρομές, θα διευρύνουν το μυαλό του, οπότε μοιραστείτε μαζί του ιστορίες που θα προκαλέσουν την περιέργεια και τη φαντασία του. Το πιο σημαντικό είναι να παίζετε συχνά μαζί του.

Καρκίνος

Δεδομένου ότι ο Καρκίνος κυβερνάται από τη Σελήνη, η οποία είναι η μητρική επιρροή στην αστρολογία, το παιδί Καρκίνος χρειάζεται πολλή φροντίδα. Απαιτεί θετική ανατροφοδότηση για τα δημιουργικά του σχέδια, υπομονή με τα διαρκώς μεταβαλλόμενα συναισθήματά του και στοργή από τις γονικές φιγούρες. Αφιερώστε χρόνο στο μαγείρεμα και την ενασχόληση με χαλαρωτικές δραστηριότητες με την οικογένεια για να νιώθει το παιδί ασφαλές.

Λέων

Το παιδί Λέων, συχνά απαιτεί την προσοχή και τον θαυμασμό 24 ώρες το 24ωρο. Οι λέοντες θέλουν να ξέρουν ότι είναι το κέντρο του σύμπαντός σας. Ναι, μπορεί μερικές φορές να συμπεριφέρονται εγωιστικά, γι’ αυτό ενθαρρύνετε το μοίρασμα όταν βρίσκονται σε ομαδικά περιβάλλοντα.

Το να γίνεται το δικό τους είναι σημαντικό, οπότε το να έχετε αυστηρά όρια και κανόνες θα βοηθήσει το παιδί να μάθει πώς να σέβεται τους άλλους. Όσο γελάτε μαζί, δημιουργείτε κάτι καλλιτεχνικό και προκαλείτε μια θετική ατμόσφαιρα, το μικρό σας λιονταράκι, πιθανότατα θα ευδοκιμήσει.

Παρθένος

Το παιδί Παρθένος είναι εξαιρετικά έξυπνο και σοφό για την ηλικία του. Είναι συνήθως ένα ώριμο παιδί που χρειάζεται χαλάρωση. Υπενθυμίστε του ότι είναι παιδί, προσφέροντάς του μια μέρα στο λούνα παρκ, ενθαρρύνοντάς το να παίζει με τους άλλους και να διασκεδάζει κατά την εφηβεία. Περάστε χρόνο μαζί του και συνδεθείτε στη φύση. Πηγαίνετε για πεζοπορία ή περάστε νύχτες παρατηρώντας τα αστέρια με το παιδί σας και διασκεδάστε ανοίγοντας το μυαλό του σε νέους τρόπους σκέψης. Αυτά θα το βοηθήσουν να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Είναι το ζώδιο του παιδιού Ζυγός;

Οι Ζυγοί είναι εξαιρετικά χαλαρά άτομα. Καταλαβαίνουν ότι η δράση έχει… αντίδραση, γεγονός που τους κάνει να έχουν πλήρη επίγνωση των συνεπειών για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους. Σκέφτονται τους άλλους (συμπεριλαμβανομένων των γονέων τους) και δεν τους αρέσει να προκαλούν συγκρούσεις.

Το να διδάξετε στο παιδί σας να εκφράζεται και να μην βάζει τις ανάγκες του σε δεύτερη μοίρα είναι ζωτικής σημασίας. Όσο για την υπευθυνότητα, θα προσεγγίσει τα θέματα και τους ανθρώπους με δικαιοσύνη και ευγένεια. Πηγαίνετε το παιδί σε ένα μουσείο ή στο θέατρο για να το μυήσετε στον πολιτισμό και τις τέχνες και να καλλιεργήσετε από νωρίς το δημιουργικό πνεύμα του.

Σκορπιός

Ως γονιός, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα παιδιά Σκορπιοί έχουν έντονη επιθυμία να μαθαίνουν περισσότερα, γεγονός που τα κάνει να διαπρέπουν στα παζλ και στο διάβασμα. Θέλουν να μεγαλώσουν γρήγορα, πράγμα που μεταφράζεται στο ότι πρέπει να τους υπενθυμίζετε ότι είναι καλό να επιβραδύνουν για να εκτιμήσουν περισσότερο τη νεότητα και την παιδική τους ηλικία.

Τα παιδιά Σκορπιοί προσπαθούν πάντα να καταλάβουν τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των γονιών τους. Θα εμπλακούν σε ουσιαστικές συζητήσεις μαζί σας. Μερικές φορές θα πάρουν τις καταστάσεις προσωπικά, οπότε το να τα βοηθήσετε να αντιμετωπίσουν την ευαίσθητη φύση και τα συναισθήματά τους είναι κομβικό.

Είναι το ζώδιο του παιδιού Τοξότης;

Ο Τοξότης είναι ο εξερευνητής του ζωδιακού κύκλου και συνήθως χαρακτηρίζεται ως περιπετειώδης προσωπικότητα. Οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο, τα σπορ, τα ταξίδια, τα διαφορετικά είδη φαγητού και οι έντονες συζητήσεις θα προκαλέσουν και θα απασχολήσουν το παιδί με όλους τους σωστούς τρόπους. Μια ειλικρινής σχέση θα σας επιτρέψει να γίνετε… κολλητοί με το παιδί σας, αρκεί να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια όταν επιχειρηματολογεί για τις απόψεις του σε μια προσπάθεια να σας αλλάξει γνώμη για τα θέματα. Η συνέπεια είναι απαραίτητη γιατί μπορεί να μάθει στον Τοξότη να είναι υπεύθυνος στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι γεννιούνται με σοφή διορατικότητα και πρακτικότητα. Σε νεαρή ηλικία, είναι σε θέση να επεξεργαστούν και να εξηγήσουν τα εσώτερα συναισθήματά τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να τους φροντίζουν οι γονείς τους, ακόμα και όταν μεγαλώνουν. Θέλουν να νιώθουν άνευ όρων αγάπη από τους γονείς τους και επειδή είναι ζώδιο της γης, εκτιμούν τις πολλές αγκαλιές και τα συναισθηματικά δώρα. Οι Αιγόκεροι έχουν ανάγκη να ακούν επαίνους για τα επιτεύγματά τους και να έχουν έναν γονιό να τους υπερασπίζεται στα δύσκολα.

Είναι το ζώδιο του παιδιού Υδροχόος

Το παιδί Υδροχόος δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Βαδίζει στον δικό του ρυθμό. Η ενθάρρυνση του υδροχόου να στηριχτεί στα μοναδικά του χαρακτηριστικά θα το ωθήσει να γίνει το άτομο που προοριζόταν να είναι στη ζωή του. Εφόσον μπορείτε να αντιμετωπίσετε την επαναστατική του φλέβα, τότε είστε τυχεροί. Το παιδί Υδροχόος θέλει πολλές φορές να λύσει τα προβλήματα του κόσμου μέσω ανθρωπιστικών πράξεων.

Ιχθύς

Ένας Ιχθύς μπορεί να χαθεί στο όραμα και τη διαίσθησή του, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς του θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να βοηθήσουν το παιδί να… προσγειώσει την ενέργειά του, ίσως μέσω διαλογισμού και γιόγκα. Αυτά τα ευαίσθητα ψαράκια νιώθουν τόσα πολλά, γι’ αυτό θα πρέπει να τα φροντίζετε με το γάντι και να χρησιμοποιείτε ήπιες λέξεις που δεν θα τα αναστατώσουν.