Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες γλυκοπατάτες
- Αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC. Αλείψτε τον πυθμένα ενός αντικολλητικού ταψιού με ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί.
- Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες, κόψτε τις σε μέτρια κομμάτια. Τοποθετήστε τις στο ταψί και ανακατέψτε για να καλυφθούν με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (τρυπίστε με το πιρούνι), περίπου 1 ώρα.