Υλικά
- 100 ml χλιαρό γάλα
- 100 ml χλιαρό νερό
- 50 ml λάδι
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 420 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
- Τυρί μοτσαρέλα
- Γαλοπούλα καπνιστή
- Πεπερόνι
- Πιπεριά κόκκινη και πράσινη
- Ελιές
- Κρόκο αυγού με λίγο λάδι για άλειμμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα, το νερό και το λάδι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε σε δυο μέρη το ζυμάρι και το ανοίγουμε σε φύλλο 40 επι 40 περίπου.
- Ρίχνουμε τριμμένη μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και στο τέλος πάλι μοτσαρέλα .
- Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια πάχους δυο δαχτύλων .
- Τα βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος τα πατάμε λίγο με τη παλάμη μας και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
- Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.