Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια
- Πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 πράσο
- 1 καρότο
- Μαϊντανό
- Λίγο άνηθο
- Δυόσμο (προαιρετικά)
- 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε στη γάστρα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και τα προσθέτουμε στα φασολάκια.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο).
- Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε το κουτί ντοματάκια.
- Αλάτι, πιπέρι.
- Τέλος βάζουμε λάδι και νεράκι να καλύψει σχεδόν το φαγητό μας.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα (αναλόγως τον φούρνο).
- Ελέγχουμε ενδιάμεσα για τυχόν επιπλέον νεράκι ή ανακάτεμα.