Υλικά

  • 3κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. σριράτσα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • Χυμό από μισό lime
  • 200γρ. στραγγισμένο σκληρό τόφου
  • 2 πιπεριές
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • Μερικά φύλλα κόλιανδρο
  • Καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάλτε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, τη σριράτσα, το σκόρδο, τα ξηρά καρυκεύματα και το χυμό λάιμ σε ένα μπολ.

Βήμα 2ο

Κόψτε το τόφου σε 32 κομμάτια και προσθέστε το στο μπολ. Ανακατέψτε για να αναμειχθούν τα υλικά και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια, μουλιάστε τα σε νερό όσο μαρινάρεται το τόφου.

Βήμα 3ο

Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και όταν είναι έτοιμο το τόφου βάλτε στα καλαμάκια λαχανικά και τόφου εναλλάξ.

Βήμα 4ο

Ζεστάνετε μια ψησταριά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλείψτε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα που έχει απομείνει όσο βρίσκονται στη σχάρα.

Βήμα 5ο

Σερβίρετε αφού προσθέσετε μερικά φύλλα κόλιανδρο.