Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 7-8 φύλλα βασιλικού
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γρ. προβολόνε (όχι καπνιστό)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο λιωμένο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαραθούν.

Ετοιμάζετε την κρεμώδη σάλτσα τυριών, αναμειγνύοντας τα τυριά με το γάλα και το κορν φλάουερ.

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε, κρατάτε λίγο βραστό νερό και τα ρίχνετε στο τηγάνι.

Τα αναμειγνύετε με τα κολοκυθάκια και προσθέτετε και την κρέμα τυριών. Τα αφήνετε 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε φρέσκο βασικό ψιλοκομμένο, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.