Υλικά

  • 4 αχλάδια
  • 450 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 1 και 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 5 ασπράδια
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. μέλι

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζετε να χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτετε τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.