Υλικά

  • 4 ροδάκινα
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 3/4 κούπες γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 γιαούρτι ροδάκινο με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. σπόροι chia
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλια

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε τα ροδάκινα, το νερό, 1/2 κ.γ. κανέλα, την μαύρη ζάχαρη και 1/4 κ.γ. αλάτι και βράστε τα σε μέτρια με χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό για 6 έως 7 λεπτά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη βρώμη.
  • Παράλληλα χτυπήστε τη βρώμη, το γάλα, το γιαούρτι, τους σπόρους chia, τη βανίλια και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς, τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Για να σερβίρετε, βάλτε 1/2 φλιτζάνι μείγμα βρώμης σε κάθε ένα μικρό ποτηράκι και προσθέστε από πάνω 1/3 φλιτζανιού μείγμα ροδάκινου. Επαναλάβετε τις στρώσεις με την υπόλοιπη βρώμη και τα ροδάκινα.