25 Αυγούστου 2024 | 08:00
Υλικά
- 100γρ. μαύρη σοκολάτα
- 500γρ. φράουλες
- 250γρ. βατόμουρα
- 6 σαβαγιάρ
- 4 κ.σ. καφέ εσπρέσο
- 400γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
- Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 10 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει λεία.
- Βουτήξτε 8 φράουλες στη σοκολάτα και τοποθετήστε τις στο ψυγείο μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα και κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπολ, μουλιάστε τα σαβαγιάρ στον καφέ εσπρέσο.
- Τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα από βατόμουρα στον πάτο τεσσάρων μικρών μπολ ή ποτηριών. Στη συνέχεια, στρώστε τα εμποτισμένα σαβαγιάρ, τις φέτες φράουλας και το γιαούρτι. Συμπληρώστε με τα υπόλοιπα βατόμουρα, και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
- Σερβίρετε τοποθετώντας από πάνω τις φράουλες με την επικάλυψη σοκολάτας.