Ο μπαμπάς συχνά εξιδανικεύεται από τα παιδιά τα οποία θέλουν να χτίσουν μαζί του μια δυνατή σχέση γεμάτη υποστήριξη. Ομοίως βέβαια συμβαίνει και με τη μαμά. Τα παιδιά επίσης φαίνεται να αναζητούν στον μπαμπά τους μερικά χαρακτηριστικά που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τη σχέση αυτή.

Γνωρίζοντας ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά, οι μπαμπάδες μπορούν να τα εξασκήσουν για να χτίσουν μια βαθιά, εφ’ όρου ζωής σχέση με τα παιδιά τους.

Διαβάστε επίσης: Μοναχοπαίδι: Τα 8 πιο συχνά λάθη των γονιών

Ένας μπαμπάς πρέπει να

Έχει υπομονή

Τα παιδιά θέλουν έναν μπαμπά με υπομονή που θα ακούει τις ανάγκες και τα προβλήματά τους και που θα τα βοηθάει να αισθάνονται ότι αξίζουν, ότι γίνονται κατανοητά και ότι μπορούν να αναπτύσσονται και να μαθαίνουν με τον δικό τους ρυθμό.

Έχει όρεξη για παιχνίδι

Για τα περισσότερα παιδιά, ο μπαμπάς και η μαμά είναι οι πρώτοι άνθρωποι με τους οποίους παίζουν. Οι στιγμές αυτές είναι ποιοτικές και πιο σημαντικές από τα πιο ακριβά δώρα. Έτσι, δημιουργούνται αναμνήσεις που κρατάνε μια ζωή.

Κατανοεί τα συναισθήματα του παιδιού του

Ένας πατέρας που δείχνει κατανόηση παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά του, δημιουργώντας μια βαθύτερη σύνδεση με αυτά. Με τον τρόπο αυτό το παιδί θα αισθάνεται πάντοτε ότι έχει έναν άνθρωπο στον οποίο μπορεί να στηριχτεί.

Είναι υποστηρικτικός

Τα παιδιά αναζητούν διαρκώς τη στήριξη των γονέων τους και ένας υποστηρικτικός μπαμπάς προσφέρει θάρρος στα παιδιά και τα βοηθάει να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Είναι παρόν

Συχνά οι μαμάδες είναι πιο παρούσες στη ζωή των παιδιών και τα συνοδεύουν σε πάρτι ή δραστηριότητες, ωστόσο είναι σημαντικό οι μπαμπάδες να είναι το ίδιο παρόντες.

Αγκαλιάζει το παιδί του

Ένας στοργικός μπαμπάς που θα αγκαλιάσει το παιδί του και με τον τρόπο αυτό θα του προσφέρει συναισθηματική στήριξη, θα κάνει το παιδί του να αισθάνεται πολύ πιο ασφαλές και σίγουρο για τον εαυτό του.