Υλικά
- 300 γρ. porridge βρώμης
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα και λίγη επιπλέον για πασπάλισμα
- 2 μέτριες μπανάνες, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. φυτικό γιαούρτι σόγιας
- 80 γρ. τραγανό φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάλτε τη βρώμη και την κανέλα σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι με 1,3 λίτρα νερό και ανακατέψτε μέχρι να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να πήξει το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίξτε τις ψιλοκομμένες μπανάνες, βράστε για ακόμα 1 λεπτό και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και ρίξτε στο μείγμα 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σόγιας.
Βήμα 2ο
Χτυπήστε το φυστικοβούτυρο με το υπόλοιπο γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράστε το μισό μείγμα βρώμης στη βάση έξι γυάλινων ποτηριών. Από πάνω ρίξτε με ένα κουτάλι με το μισό γιαούρτι σόγιας. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με βρώμη και στη συνέχεια με γιαούρτι, για να δημιουργηθούν στρώσεις. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι και τέσσερις ημέρες. Για το σερβίρισμα πασπαλίστε με λίγη κανέλα.