29 Αυγούστου 2024 | 08:00
Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ρίξτε τη ζάχαρη σε ένα μπολ, κοσκινίστε το κακάο και ανακατέψτε. Βράστε 600 ml. νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Χτυπήστε τη ζάχαρη και το κακάο και αφήστε τα να σιγοβράσουν, χωρίς να σκεπάσετε, για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη σοκολάτα και τη βανίλια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει για όλη τη νύχτα. Φτιάξτε το σορμπέ σε μια παγωτομηχανή ή ρίξτε το σε ένα άκαμπτο πλαστικό μπολ. Χτυπήστε το για να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου και παγώστε ξανά για 1 ώρα ακόμα. Χτυπήστε και παγώστε για άλλη μια φορά και αφήστε το να παγώσει τελείως.
- Πριν το σερβίρετε, καλό είναι να μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να μαλακώσει και να μπορείτε να δημιουργήσετε ωραίες μπάλες με μια κουτάλα παγωτού.