Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρεβύθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο ελαφρώς αλατισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κονσέρβα 398 ml γάλα καρύδας με χαμηλά λιπαρά (ή περίπου 1 1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα της επιλογής σας)
  • Τριμμένη σοκολάτα ή λίγο κακάο χωρίς ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρετε σε μια φόρμα, όπου ψήνετε το ψωμί ή το κέικ. Σκεπάστε το μείγμα και παγώστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Σερβίρετε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα από πάνω.

Σημειώσεις

  • Αυτό το πιο υγιεινό και θρεπτικό παγωτό παρασκευάζεται με φυτικό γάλα, χουρμάδες, φυστικοβούτυρο και ρεβύθια και δεν θα το καταλάβετε καθόλου στη γεύση. Η πλούσια γεύση από το φυστικοβούτυρο του δίνουν μια παχύρευστη κρεμώδη υφή, ενώ οι χουρμάδες καλύπτουν την ανάγκη για ζάχαρη.
  • Είναι ένα λαχταριστό vegan επιδόρπιο χωρίς γλουτένη, ενώ προσφέρει φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη.
  • Το παγωτό έχει την καλύτερη υφή αν φαγωθεί 12-15 ώρες μετά την κατάψυξη.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε το μείγμα πριν το καταψύξετε και να προσθέσετε σιρόπι σφενδάμου, αν το θέλετε πιο γλυκό.