Υλικά
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα λεμόνι
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- Μια πρέζα κανέλα
- 3 κούπες νιφάδες βρώμης
- 1 κούπα αμύγδαλο φιλέ ωμό
- 1/2 της κούπας κολοκυθόσπορο
- 3 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 1/2 της κούπας τριμμένη καρύδα
- 1 1/2 της κούπας αποξηραμένα βατόμουρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μέλι, το λάδι, το εκχύλισμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλα.
- Προσθέστε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τον κολοκυθόσπορο και το λιναρόσπορο και ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε μια λαδόκολλα, απλώστε το μείγμα και πιέστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση.
- Ψήστε το μείγμα σας για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την καρύδα και ψήστε ξανά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστεί, προσθέστε από πάνω το εκχύλισμα λεμονιού και τα βατόμουρα ενώ τα πιέζετε ελαφρά μέσα στη γκρανόλα.
- Αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει πλήρως, για περίπου 30 λεπτά, πριν την σπάσετε σε κομμάτια.