Υλικά

  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα λεμόνι
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • Μια πρέζα κανέλα
  • 3 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα αμύγδαλο φιλέ ωμό
  • 1/2 της κούπας κολοκυθόσπορο
  • 3 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 1/2 της κούπας τριμμένη καρύδα
  • 1 1/2 της κούπας αποξηραμένα βατόμουρα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μέλι, το λάδι, το εκχύλισμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλα.
  • Προσθέστε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τον κολοκυθόσπορο και το λιναρόσπορο και ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  • Σε ένα ταψί τοποθετήστε μια λαδόκολλα, απλώστε το μείγμα και πιέστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση.
  • Ψήστε το μείγμα σας για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την καρύδα και ψήστε ξανά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστεί, προσθέστε από πάνω το εκχύλισμα λεμονιού και τα βατόμουρα ενώ τα πιέζετε ελαφρά μέσα στη γκρανόλα.
  • Αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει πλήρως, για περίπου 30 λεπτά, πριν την σπάσετε σε κομμάτια.