Υλικά

  • 300 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1.100 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. (κοφτό) αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Ροδόνερο
  • Ηλιέλαιο με λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Μέλι
  • Παγωτό της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε στη συνέχεια το σιμιγδάλι, σε μικρές δόσεις για να μη σβολιάσει και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και αρκετές σταγόνες ροδόνερο (ανάλογα από την ένταση που επιθυμούμε).
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ ή στρογγυλή φόρμα. Το ισιώνουμε με κουτάλι και το καλύπτουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
  • Κόβουμε ορθογώνια ή τρίγωνα κομμάτια της αρεσκείας μας, τα βγάζουμε προσεκτικά με σπάτουλα και τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές. Ακουμπάμε τις τηγανισμένες φριτούρες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ζάχαρη με λίγη κανέλα και ρίχνουμε μέσα τις φριτούρες γυρίζοντάς τες να επικαλυφθούν πλήρως από το μείγμα. Τις σερβίρουμε ζεστές είτε με θυμαρίσιο μέλι είτε με παγωτό της αρεσκείας μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ