Υλικά

  • 10 αγκινάρες
  • 10 μεγάλα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα χοντρά φύλλα. Καθαρίζουμε επίσης λίγο από το κοτσανάκι τους. Στη συνέχεια κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το μπροστινό μέρος των φύλλων. Ρίχνουμε κάθε αγκινάρα που καθαρίζουμε απευθείας σε ένα μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
  • Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα, πιέζοντας να χωρέσει όσο πιο πολλή γέμιση γίνεται. Αν μας περισσέψει λίγη γέμιση, τη σκορπίζουμε στην κατσαρόλα.
  • Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε στα κενά μεταξύ των αγκινάρων. Ψιλοκόβουμε τα άλλα δύο φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε πάνω από τα υλικά. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και μεταφέρουμε το φαγητό σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να μαλακώσουν οι αγκινάρες και οι πατάτες.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ