Φανταστείτε πώς είναι να είσαι παιδί-σταρ. Θα μπορούσατε να αντέξετε τα έντονα γυρίσματα; Να απομνημονεύσετε τα λόγια του ρόλου με ευκολία και στη συνέχεια να τα θυμηθείτε να τα πείτε στην ώρα τους; Να αποδώσετε τα σωστά συναισθήματα και να κάνετε την ερμηνεία σας να δέσει με το υπόλοιπο έργο; Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά υπάρχουν μερικοί ηθοποιοί στο Χόλιγουντ που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους ως παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να κάνουν όλα τα παραπάνω, όταν οι υπόλοιποι από εμάς πηγαίναμε στο δημοτικό σχολείο. Προσθέστε σε αυτό την πίεση του να διαχειριστείτε τη φήμη σας σε τόσο μικρή ηλικία αλλά και να κάνετε με επιτυχία τη μετάβαση από παιδί-σταρ σε έφηβο-σταρ, ακόμα και σε ενήλικα ηθοποιό.

Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν παίξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτοί οι αστέρες το έκαναν, το πέτυχαν και έχτισαν καριέρες από τη νεαρή τους ηλικία σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι ηθοποιοί που γνωρίζετε, που έχετε δει σε αμέτρητα έργα και που κατάφεραν να μην τους… καταβροχθίσει όλη αυτή η διαδικασία. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.

Διαβάστε επίσης: Gaming: Βελτιώνουν ή βλάπτουν τα βιντεοπαιχνίδια την ψυχική υγεία;

Tα 10 πιτσιρίκια του Χόλιγουντ που δεν θα ξεχάσουμε

#1 Ντρου Μπάριμορ: Η Ντρου Μπάριμορ έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη το 1982 με την ταινία «E.T. ο Εξωγήινος». Από τότε, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το «Santa Clarita Diet», οι «Άγγελοι του Τσάρλι» και το «Μαζί με το ζόρι», αλλά έχει και τη δική της εκπομπή με τίτλο «The Drew Barrymore Show».

#2 Ντάνιελ Ράντκλιφ: Μετά την παιδική του ηλικία ως Χάρι Πότερ στις ταινίες «Χάρι Πότερ», ο Ντάνιελ Ράντκλιφ έκανε τη μετάβαση σε ανεξάρτητες παραγωγές ως ενήλικας, πρωταγωνιστώντας σε έργα όπως τα «Σκότωσε τους αγαπημένους σου», «Μεταμόρφωση», «Swiss Army Man», «Guns Akimbo» και πρωταγωνίστησε ως ‘Weird Al’ Yankovic στην ταινία «Weird: The Al Yankovic Story». Φέτος, κέρδισε το Βραβείο Τόνι για τον ρόλο του στη θεατρική παράσταση του Μπρόντγουεϊ «Merrily We Roll Along».

#3 Κρίστιαν Μπέιλ: Σε ηλικία μόλις 13 ετών, ο Κρίστιαν Μπέιλ είχε ήδη βρει σημαντικούς ρόλους σε ταινίες όπως το «Mio in the Land of Faraway» και την «Αυτοκρατορία του ήλιου». Από τότε, δεν έχει σταματήσει. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 έργα και κέρδισε Όσκαρ για την ταινία του 2011 «The Fighter».

#4 Κρίστεν Στιούαρτ: Η Κρίστεν Στιούαρτ άρχισε να εργάζεται στο Χόλιγουντ σε ηλικία μόλις εννέα ετών, μετά από μια ανώνυμη εμφάνιση στην ταινία «The Thirteenth Year». Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ήρθε το 2002, όταν πρωταγωνίστησε δίπλα στην Τζόντι Φόστερ και τον Φόρεστ Γουίτακερ στην ταινία «Δωμάτιο πανικού». Εμφανίστηκε επίσης σε ταινίες όπως το «Speak» και το «Κύμα Οργής», πριν αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά ταινιών «Λυκόφως». Μετά το «Λυκόφως», έκανε τη μετάβαση σε πιο ανεξάρτητες παραγωγές στην ενήλικη ζωή της, όπως το «Camp X-Ray», το «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει», το «Seberg» και στον ρόλο που της απέφερε υποψηφιότητα για Όσκαρ στην ταινία «Spencer».

#5 Τζόντι Φόστερ: Η Τζόντι Φόστερ εντυπωσίασε το κοινό με τον ρόλο της στον «Ταξιτζή», όταν ήταν μόλις 13 ετών. Από τότε, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά έργα του Χόλιγουντ, με τα πιο πρόσφατα να είναι τα «Ο Μαυριτανός» και «Hotel Artemis», ενώ έχει κερδίσει Όσκαρ για τους ρόλους της στις ταινίες «Η Κατηγορούμενη» και «Η Σιωπή των Αμνών».

#6 Μακόλεϊ Κάλκιν: Όλοι αγαπήσαμε τον Μακόλεϊ Κάλκιν στις ταινίες «Μόνος στο Σπίτι» και πιθανότατα είναι το πρώτο πρόσωπο που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε παιδιά-σταρ του Χόλιγουντ. Τα τελευταία χρόνια, ο Κάλκιν έχει εμφανιστεί σε πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένων των «American Horror Story» και «The Righteous Gemstones», ενώ τον Νοέμβριο του 2021, έκανε μια απροσδόκητη εμφάνιση στην πασαρέλα της Gucci Love Parade στη Hollywood Boulevard.

#7 Μάρα Γουίλσον: Επαιξε τον ομώνυμο χαρακτήρα στην ταινία «Ματίλντα» το 1996 ενώ ήταν μόλις 6 ετών όταν έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη με την ταινία «Η Κυρία Ντάπφαϊρ» το 1993. Η Γουίλσον έκανε μια παύση από την υποκριτική για να επικεντρωθεί στην καριέρα της ως συγγραφέα και δημοσιογράφου, αλλά συνεχίζει να κάνει μικρές εμφανίσεις και να δανείζει τη φωνή της σε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

#8 Λίντσεϊ Λόχαν: Μας έκλεψε τις καρδιές όταν πρωταγωνίστησε στο κλασικό ριμέικ «Δίδυμοι μπελάδες» και συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες του Χόλιγουντ που έγιναν κλασικές, όπως «Τα κακά κορίτσια» και το «Απίστευτη Παρασκευή». Αν και είχε κάποιες δυσκολίες στην ενήλικη ζωή της, έκανε εμφανίσεις σε μερικές τηλεοπτικές εκπομπές. Επέστρεψε στην υποκριτική τη δεκαετία του 2020 με ταινίες όπως «Χριστουγεννιάτικος Έρωτας» ενώ περιμένουμε και το «Απίστευτη Παρασκευή 2».

#9 Κίρστεν Ντανστ: Η Κίρστεν Ντανστ ήταν ένα από τα πιο διάσημα παιδιά-σταρ του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’90, εμφανιζόμενη σε ταινίες όπως το «Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα», το «Τζουμάντζι» και το «Bring It On». Συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, εμφανιζόμενη στην τηλεοπτική σειρά «Fargo» και λαμβάνοντας υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία «Η εξουσία του σκύλου».

#10 Ελάιτζα Γουντ: Ο Ελάιτζα Γουντ πρωταγωνίστησε στο «North» το 1994 ενώ ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήταν ως «Video Game Boy» στο «Επιστροφή στο μέλλον II». Είναι πιο γνωστός για τον ρόλο του ως Φρόντο Μπάγκινς στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Συχνά τον μπερδεύουν με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ. Οι πιο πρόσφατες εμφανίσεις του περιλαμβάνουν ρόλους στα «Star Wars Resistance», «Drunk History» και «Come to Daddy». Πέρυσι εμφανίστηκε επίσης σε ένα επεισόδιο της σειράς «Yellowjackets».