Υλικά
- 4 φρέσκα ψάρια (μπακαλιάρο ή κέφαλο)
- 6 μεγάλες πατάτες
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή παραπάνω αν θέλουμε)
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1½ εκ. Τις βάζουμε σε πλασωτέ κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
- Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα, να σωθούν τα πολλά υγρά. Το ψάρι μπιάνκο δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό.
- Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση για 2-3 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ