Υλικά

  • 4 φρέσκα ψάρια (μπακαλιάρο ή κέφαλο)
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή παραπάνω αν θέλουμε)
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1½ εκ. Τις βάζουμε σε πλασωτέ κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα, να σωθούν τα πολλά υγρά. Το ψάρι μπιάνκο δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση για 2-3 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ