Υλικά

  • 1½ κιλό παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 φλιτζ. καρότα χοντροκομμένα
  • 2 φλιτζ. σέλινο
  • 2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
  • 1½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και το σέλινο για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και ½ φλιτζ. λάδι και αφήνουμε να βράσει με το καπάκι ανοιχτό για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με το μείγμα τη σούπα. Την αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα και στη συνέχεια την αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ