Μαζί με την επιστροφή στο σχολείο, επιστρέφουν και οι ιώσεις. Υπάρχουν περισσότεροι από 200 διαφορετικοί ιοί και κρυολογήματα και μεταλλάσσονται συνεχώς. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να δημιουργηθεί ανοσία σε αυτούς τους ιούς και πολλά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να προλάβουν την ασθένεια κατά τη διάρκεια της επιστροφής στο σχολείο.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Μήπως δεν είναι άρρωστο και θέλει απλά να αποφύγει το σχολείο;

Πώς θα προστατευτεί το παιδί από τις ιώσεις

Πιο συχνό πλύσιμο χεριών

Το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι ζωτικής σημασίας, επειδή απομακρύνει φυσικά τα μικρόβια και τους παθογόνους μικροοργανισμούς από το δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά πλένουν τα χέρια τους για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν φάνε ένα γεύμα ή σνακ, αφού πάνε τουαλέτα, αφού έρθουν σε επαφή με το κτοικίδιο, αφού παίξουν έξω ή/και με παιχνίδια.

Να μην μοιράζονται τα μπουκάλια τους

Ορισμένες ασθένειες μεταδίδονται μέσω του σάλιου, όπως οι ιώσεις και τα κρυολογήματα.Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μοιράζονται το μπουκαλάκι νερού κάποιου άλλου. Τα μικρά παιδιά είναι πιθανό να βάλουν παιχνίδια ή μολύβια στο στόμα τους, τα οποία μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα.

Σημειώστε τα μπουκάλια νερού των παιδιών σας και πείτε τους να μην τα δανείζουν ποτέ.

Χτίσε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της διατροφής

Μια διατροφή πλούσια σε ορισμένα μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να παραμείνουν υγιή. Η παροχή υγιεινών επιλογών στο σπίτι μπορεί να ενισχύσει την ευεξία των παιδιών. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, χαμηλά σε ζάχαρη και με άφθονες φυτικές ίνες θα υποστηρίξουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επέλεξε πορτοκάλια, μανταρίνια, φράουλες και μπρόκολο για βιταμίνη C. Ξηρούς καρπούς, σπόρους και αβοκάντο για βιταμίνη Ε. Σολομό, κρόκους αυγών και μανιτάρια για βιταμίνη D. Μπανάνες, κοτόπουλο, ρεβίθια και σολομό για βιταμίνη Β-6, όλα πάντα σε ισορροπία.

Κάνε τον ύπνο προτεραιότητα

Ο επαρκής ύπνος είναι εξίσου σημαντικός για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Η έλλειψη ύπνου δεν είναι μόνο μια κοινή πηγή άγχους, αλλά μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.