Υλικά

  • Εντόσθια από αρνί ψιλοκομμένα (συκωταριά, καρδιά ή ό,τι άλλο προτιμάμε)
  • 1½-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ρύζι500 ml γάλα
  • 4 αβγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να τραβήξει τα υγρά του κρέατος.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το γάλα, τα αβγά και –προαιρετικά– τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180°C.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ