12 Σεπτεμβρίου 2024 | 08:00
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο πράσο, ψαλιδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 1 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 8 κούπες baby σπανάκι χοντροκομμένο
- 6 μεγάλα αυγά
- 1/4 της κούπας πλήρες γάλα
- 1/4 της κούπας μισό κρέμα γάλακτος μισό γάλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1/3 της κούπας χοντροκομμένο κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε για να καλυφθεί. Προσθέστε το πράσο, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να καραμελώνει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει και να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, 1 έως 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ταψί για πίτα, το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρώς.
- Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το μισό και μισό μίγμα γάλακτος με κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Περιχύστε το μείγμα με το σπανάκι. Πασπαλίστε με το τυρί. Ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες. Γαρνίρετε με επιπλέον πιπέρι, αν θέλετε.