Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ . Ανακατέψτε τις πατάτες και το κρεμμύδι.
  • Ρίξτε γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα πατάτας σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά. Πιέστε για να πλατύνουν. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.