Υλικά

  • 3 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα τραγανές νιφάδες καστανού ρυζιού
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1/2 της κούπας κολοκυθόσπορους
  • 1/2 της κούπας ηλιόσπορους
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2/3 της κούπας σιρόπι αγαύης
  • 1/2 της κούπας βούτυρο ηλιόσπορου
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, τις νιφάδες ρυζιού, τα βερίκοκα, τα δύο είδη σπόρων και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε το σιρόπι, το βούτυρο και την κανέλα και ζεστάνετε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε τα υγρά σας υλικά στο πρώτο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Σε ένα ταψάκι που έχετε τοποθετήσει μια λαδόκολλα προσθέστε το μείγμα σας και πιέστε το καλά για να είναι ομοιόμορφο και να ψηθεί σωστά.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά για πιο μαλακές μπάρες και για 30 με 35 λεπτά για πιο τραγανές. Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά και κόψτε τες σε 24 ίσα κομμάτια.