Υλικά
- 10 χουρμάδες απύρηνοι
- 10 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και αλάτι
- 85 γρ. μαύρη σοκολάτα (60-70% κακάο) χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Γεμίστε κάθε χουρμά με 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο αμυγδάλου.
- Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, και προχωρήστε στο ζέσταμα σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό. Ανακατέψτε και συνεχίστε το ψήσιμο σε μικροκύματα για διαστήματα 20 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσει.
- Σταματήστε κάθε 20’’ και ανακατέψτε.
- Στρώστε λαδόκολλα σε ένα πιάτο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, κρατήστε 1 χουρμά πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τον καλύψετε ελαφρά, αφήνοντας την περίσσεια σοκολάτα να στάξει στο μπολ. Τοποθετήστε τον επικαλυμμένο χουρμά στο πιάτο. Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους χουρμάδες. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με αλάτι, αν θέλετε. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να δέσουν για περίπου 10 λεπτά.
Μπορείτε να διατηρήσετε τους γεμιστούς χουρμάδες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 5 ημέρες. Αν επιθυμείτε, αντικαταστήστε το αμυγδαλοβούτυρο με φυστικοβούτυρο για πιο έντονη γεύση.