Υλικά
- 2 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια
- 1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μήλου, χωρίς ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- 2 1/1 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ⅛ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψιλοκόψτε τα μήλα σε μικρούς κύβους, ώστε να χωρλανε σε 2 φλιτζάνια. Όσα περισέψουν κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες.
- Με ένα μπλέντερ χτυπήστε το γάλα, τη σάλτσα μήλου και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μήλα, τη βρώμη, τον λιναρόσπορο, το λάδι, την κανέλα, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα και το μοσχοκάρυδο, ανακατέψτε χειροκίνητα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρέξ το οποίο έχετε ελαφρά αλείψει με λάδι. Τοποθετήστε τα κομμένα μήλα από πάνω από το μείγμα για διακόσμηση. Ψήστε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν τα μήλα, 40 έως 45 λεπτά.