Υλικά

  • 3/4 της κούπας αποξηραμένη χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
  • 1/2 της κούπας νιφάδες βρώμης
  • 1/2 της κούπας κομμένα αποξηραμένα μήλα
  • 1/2 της κούπας βούτυρο αμυγδάλου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομένα καρύδια pecan
  • 1 κ.σ. τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

  • Μουλιάστε τους χουρμάδες σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, για πέντε με δέκα λεπτά.
  • Σε μπλέντερ βάλτε τις νιφάδες βρώμης, τα αποξηραμένα μήλα, το βούτυρο αμυγδάλου και τους μουλιασμένους χουρμάδες και χτυπήστε τα μέχρι να κοπούν πολύ ψιλά.
  • Με τα χέρια σας πλάστε το μείγμα σε 12 ίσα μπαλάκια, περίπου 2κ.σ. το κάθε ένα.
  • Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα.