Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 2-3 κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια
- 500 ml ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβίθια και τα βάζετε να μουσκεύουν σε νερό.
- Την επομένη τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ειδικό πήλινο τσουκάλι, τη σκεπασταριά.
- Συμπληρώνετε νερό μέχρι κάτω από το «αφτί» του τσουκαλιού. Ψήνετε τη ρεβιθάδα σε ξυλόφουρνο για αρκετές ώρες μέχρι να μελώσει και να χυλώσει.