Υλικά

Ντρέσινγκ καρότου με τζίντζερ

  • ¾ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • ⅓ έως ½ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Σαλάτα

  • 1 ρεβίθια ψητά
  • 1 μάτσο κατσαρό λάχανο, αφαιρούνται οι μίσχοι, τα φύλλα είναι κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μιας μπουκιάς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο
  • 1 μικρό παντζάρι, τριμμένο
  • ½ ραπανάκι πολύχρωμο «καρπούζι», κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κράνμπερι
  • ¼ φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
  • 1 κουταλάκι σουσάμι
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε δύο φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα από τα φύλλα ψησίματος. Περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και ανακατέψτε. Απλώστε ομοιόμορφα στο ταψί και ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε τα καρότα σε ένα μπλέντερ και προσθέστε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι ρυζιού, το τζίντζερ και το αλάτι. Ανακατέψτε το ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Στο δεύτερο ταψί απλώστε τα ρεβίθια και ραντίστε τα με ελαιόλαδο και πάπρικα (εάν θέλετε) για να τα ψήσετε. Πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 250°C και στη συνέχεια να ψήσετε τα ρεβίθια για 20-30 λεπτά.

Τοποθετήστε το kale σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να κάνετε μασάζ στα φύλλα μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν, ώστε να μειωθούν στο μπολ περίπου στο μισό.

Προσθέστε το καρότο, το παντζάρι, το ραπανάκι, το μισό από το αβοκάντο σε κύβους, τα κράνμπερι, τους κολοκυθόσπορους, λίγο ακόμα αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε γενναιόδωρα με το ντρέσινγκ καρότου – τζίντζερ. Προσθέστε και το υπόλοιπο αβοκάντο, περισσότερο ντρέσινγκ και τα καβουρδισμένα ρεβίθια. Πασπαλίστε με τους κολοκυθόσπορους, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

Tip: Φτιάξτε το ντρέσινγκ από πριν, ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει στο ψυγείο πριν το προσθέσετε στη σαλάτα.