Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών (χρησιμοποιήσαμε φιστίκι και αμύγδαλο)
  • 150 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα φυτικής προέλευσης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γραμμάρια χυλό βρώμης (porridge)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένους λιναρόσπορους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 125 γρ. κομματάκια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

  • Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα. Λιώστε το βούτυρο ξηρών καρπών σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με το σιρόπι σφενδάμου, το φυτικό γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τον χυλό βρώμης, τους αλεσμένους λιναρόσπορους, ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι και κανέλα. Ανακατέψτε. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας (ή τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.
  • Στρώστε καλά το μείγμα στο ταψί. Αφήστε τα υλικά να κρυώσουν για 15 λεπτά και έπειτα μπορείτε να μεταφέρετε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να δέσει το μείγμα.
  • Κόψτε σε 16 τετράγωνα. Διατηρήστε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και πέντε ημέρες.