Υλικά
- 1½ κιλό καλαμάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. ρύζι
- 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα καλαμάρια. Χωρίζετε το κεφάλι και τα πτερύγια από το σώμα. Αφαιρείτε τα εντόσθια και το διάφανο κόκαλο της ράχης. Τα πλένετε καλά. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό σκεύος το λάδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα πλοκάμια και τα σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Σβήνετε με 1/2 φλιτζ. κρασί. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για λίγα λεπτά να λαδωθεί και να απορροφήσει τα υγρά του μείγματος. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό, την κάππαρη, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σε βαθύ τηγάνι, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και τα σιγοβράζετε για μισή ώρα.