Τα παιδιά πολύ συχνά μιμούνται τις συμπεριφορές των γονιών τους και ειδικά της μαμάς τους. Τον τρόπο που μιλάνε, που κινούνται, τις συνήθειές τους. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές οι συμπεριφορές για να δίνουμε στο παιδί μας το καλό παράδειγμα.

Διαβάστε επίσης: Νήπιο: Οι περίεργες αλλά φυσιολογικές συμπεριφορές του

Τα παιδιά μιμούνται:

Τον τρόπο που χειριζόμαστε τα συναισθήματά μας

Αν ως γονείς επικοινωνούμε με ηρεμία και σεβασμό και κατορθώνουμε να παραμένουμε ψύχραιμοι σε στρεσογόνες καταστάσεις είναι πιθανό τα παιδιά να υιοθετήσουν τη συμπεριφορά αυτή και να μάθουν να χειρίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις με παρόμοιο τρόπο.

Τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε

Μια μαμά και ένας μπαμπάς που σέβονται τη δουλειά τους, διδάσκουν στο παιδί την αίσθηση της υπευθυνότητας και της αφοσίωσης.

Την αυτοφροντίδα

Οι γονείς που φροντίζουν τον εαυτό τους, επιλέγουν να γυμνάζονται, να τρώνε υγιεινά, να ξεκουράζονται και να σέβονται τις ανάγκες τους, γίνονται ένα παράδειγμα προς μίμηση, γεγονός πολύ σημαντικό για το μέλλον του παιδιού. μαθήματα για το σχολείο

Τη διαχείριση των συγκρούσεων

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν συγκρούσεις και τσακωμοί. Όταν οι γονείς τους διαχειρίζονται με ήρεμο τρόπο, είναι πιο πιθανό να μεγαλώσουν ένα παιδί με ενσυναίσθηση.

Την αυτοπεποίθηση

Είναι σημαντικό κάθε γονιός να έχει αυτοπεποίθηση όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για να διδάξουν στο παιδί ότι είναι σημαντικό να αγαπάει τον εαυτό του.

Τη διαχείριση των χρημάτων

Οι οικονομικά υπεύθυνοι γονείς διδάσκουν στο παιδί ότι τα χρήματα έχουν σημασία και πρέπει να τα διαχειριζόμαστε με προσοχή, ωστόσο δεν καθορίζουν τη ζωή μας και δεν μας φέρνουν την ευτυχία.

Τον καθορισμό ορίων

Η ικανότητα μιας μητέρας και ενός πατέρα να θέτουν αλλά και να διατηρούν σαφή και υγιή όρια σε διάφορους τομείς της ζωής τους, διδάσκουν στο παιδί τη σημασία του αυτοσεβασμού αλλά και του σεβασμού των άλλων ανθρώπων.

Τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή

Η θετικότητα είναι πολύ σημαντική για μια πιο χαρούμενη ζωή, κι αν οι γονείς βλέπουμε τη θετική πλευρά της ζωής, τότε τα παιδιά είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν αυτό τον τρόπο σκέψης μεγαλώνοντας.