Υλικά

  • 5 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες, περίπου δύο κιλά
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για την τραγανή επικάλυψη

  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ή βρώμης (rolled oats) ολικής άλεσης
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 22 x 22 εκατοστών και αφήστε το στην άκρη για αργότερα.
  • Σε ένα μπολ ρίξτε τα ψιλοκομμένα μήλα, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου, το κορν φλάουρ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε τα υλικά για την τραγανή επικάλυψη και χτυπήστε μαζί.
  • Τοποθετήστε τη γέμιση στο ταψί με τη λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Βγάλτε από το φούρνο και απλώστε από πάνω την τραγανή επικάλυψη. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα υλικά.
  • Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το crumble μήλου να κρυώσει για 10 λεπτά. Σερβίρετε και με γιαούρτι αν θέλετε.