Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 6 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες, χωρισμένες
  • 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 κιλό ωμές γαρίδες αποφλοιωμένες και ξεφλουδισμένες (21-30)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για έξτρα γεύση

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μισό σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το μπρόκολο, την πιπεριά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας νερό, αν η κατσαρόλα είναι πολύ στεγνή, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 3 με 5 λεπτά. Μπορείτε να μεταφέρετε σε ένα μπολ για να διατηρήσετε ζεστό το μείγμα.
  • Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις γαρίδες και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 3 έως 5 λεπτά. Επιστρέψτε το μείγμα του μπρόκολου στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Σερβίρετε με δημητριακά ολικής αλέσεως ή ρύζι.