Υλικά

  • 175 γρ. κόκκινες φακές ξεφλουδισμένες
  • 400 ml νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη (ή καρύκευμα της επιλογής σας)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λίγο λάδι καρύδας η ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένετε τις φακές μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και έξι ή επτά πλύσεις.
  • Στραγγίζετε και μεταφέρετε τις πλυμένες φακές σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το νερό, το κάρυ και το αλάτι και μουλιάστε για 1 ώρα. Μόλις μουλιάσουν, χτυπήστε ελαφρά, ώστε να δημιουργηθεί ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
  • Αλείψτε ελαφρά ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι με λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και ανάψτε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε μισή κουταλιά από το μείγμα και απλώστε σε ένα δίσκο 10 εκ.-12 εκ. χρησιμοποιώντας τον πάτο της κουτάλας.
  • Ψήστε στο τηγάνι μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και ο πάτος να ροδίσει ελαφρά, 1 με 2 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Μπορείτε να διατηρήσετε τις κρέπες ζεστές, τοποθετώντας τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο και σκεπάζοντάς τες με μια πετσέτα.

Σερβίρονται καλύτερα ζεστές και φρέσκες. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να τις ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 έως 20 δευτερόλεπτα.