Η λίστα που ακολουθεί μπορεί να σας βοηθήσει να οργανωθείτε, καθώς και να σας απαλλάξει από το άγχος και τα απρόοπτα της τελευταίας στιγμής ενώ περιμένετε το μωρό σας:

#1 Μωρό: Επιλέξτε τον κατάλληλο παιδίατρο

Σημειώστε τα ονόματα των υποψηφίων ζητώντας συστάσεις και συμβουλές από συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους που έχουν παιδιά. Αν είναι εφικτό, προγραμματίστε μια συνάντηση με τον παιδίατρο που σας ενδιαφέρει πριν από τον τοκετό.

#2 Ετοιµάστε την τσάντα για το µαιευτήριο

Το νεογέννητο θα έχει τα απαραίτητα για τη φροντίδα του εκεί, όμως για την έξοδό σας θα χρειαστείτε πάνες, κουβερτάκι αγκαλιάς και κατάλληλο για την εποχή ρουχισμό.

Διαβάστε επίσης: Λιγοστός ύπνος στην εγκυμοσύνη: Πώς απειλεί τα παιδιά

#3 Φροντίστε για την πρώτη βόλτα

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι απαραίτητο για να μεταφέρετε το μωράκι σας με ασφάλεια από το μαιευτήριο στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε τοποθετήσει σωστά, δηλαδή με την πλάτη στο μπροστινό κάθισμα και να κοιτάζει προς το πορτμπαγκάζ.

#4 Δηµιουργήστε τη φωλιά

Κατά τη γέννηση, το μωρό αφήνει το προστατευτικό κουκούλι της μήτρας της μαμάς και βγαίνει στον έξω κόσμο αφήνοντας το ζεστό και ασφαλή χώρο όπου τίποτα δεν μπορούσε να διαταράξει την ηρεμία του. Μόλις έρθει στη ζωή, είναι εύθραυστο και ανυπεράσπιστο σε κρύες και αφιλόξενες συνθήκες. Για να το βοηθήσετε σε αυτήν τη μετάβαση, είναι σημαντικό να του προσφέρετε ένα εξίσου άνετο, προστατευμένο και φιλόξενο περιβάλλον που μπορεί να το αγκαλιάσει, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, τοποθετώντας μια βρεφική φωλιά μέσα στο λίκνο, στην κούνια ή στο κρεβατάκι του.

#5 Μωρό: Ώρα για ριλάξ!

Αυτό το αναπαυτικό καθισματάκι θα παρέχει στο μωρό σας, κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, μια αίσθηση προστασίας και θαλπωρής, βοηθώντας το παράλληλα να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του.

Pro tip:

Επενδύστε σε μια μεγάλη εύχρηστη τσάντα που θα χωρά (τακτοποιημένα) όλα όσα θα έχει ανάγκη το μωρό σας ακόμα και μετά το μαιευτήριο, είτε ταξιδεύετε είτε βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Προτιμήστε υφάσματα που δεν λερώνονται ή πλένονται εύκολα.

Μην ξεχάσετε, προτού τα βάλετε όλα αυτά στην τσάντα, να τα πλύνετε με ειδικό σαπούνι για νεογέννητα.