Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και τα δύο πρότυπα δραστηριότητας (τακτικοί ενεργοί και weekend warriors) συνδέθηκαν με σημαντική μείωση απειλητικών για τη ζωή ασθενειών.

Σε σύγκριση με την ανενεργή ομάδα, τα άτομα που ασκούνταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή τα επόμενα έξι χρόνια και οι «weekend warriors», 27%. Επιπλέον, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικού και ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού.

Ωστόσο, προηγούμενες μελέτες έχουν βρει ότι η πολλή άσκηση το Σαββατοκύριακο μπορεί να αποτελεί πρόκληση.

Κάνε το καλύτερο που μπορείς με τη γυμναστική

Πολλοί από εμάς, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα δεν έχουμε καθόλου ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας. Όλα όμως είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Είναι απαραίτητο να δεσμεύομαστε σχετικά με τις ώρες που θα αφιερώνουμε στην άσκηση και να ακολουθούμε με συνέπεια ένα σταθερό πρόγραμμα, ακόμα κι αν δεν καταφέρνουμε πάντα να καλύπτουμε τα 150 συνιστώμενα λεπτά.

Επίλεξε μια ποικιλία δραστηριοτήτων

Θα μπορούσες τη μία μέρα να κάνεις αερόβια άσκηση (ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμπι κλπ.) και την άλλη ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Επιπλέον, μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι φίλους ή οικογένεια. Έτσι θα περνάς και ποιοτικό χρόνο μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα τα Σαββατοκύριακα και δεν θα παραμελείς την γυμναστική.