Υλικά

  • 500γρ. λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2-3 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1/3 της κούπας τριμμένο κατσικίσιο τυρί
  • 1/4 της κούπας σπόρους ροδιού
  • 2 σύκα κομμένα σε τέσσερα κομμάτια

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε και βάλτε τα σε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα.
  • Ψήστε τα λαχανικά σας στον φούρνο για 20 με 22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μόλις ψηθούν τα λαχανικά προσθέστα όλα τα υλικά σας σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά και απολαύστε.