Υλικά
- 500γρ. λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2-3 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
- 1/3 της κούπας τριμμένο κατσικίσιο τυρί
- 1/4 της κούπας σπόρους ροδιού
- 2 σύκα κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε και βάλτε τα σε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα.
- Ψήστε τα λαχανικά σας στον φούρνο για 20 με 22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις ψηθούν τα λαχανικά προσθέστα όλα τα υλικά σας σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά και απολαύστε.