Υλικά
- 1 κολοκύθα (περίπου 1,5 κιλό), ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη (κρατήστε τους σπόρους)
- 50 γρ. βρώμη
- 2 κουταλιές σπόρους κόλιανδρου
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σος tamari
- 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μπαστουνάκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
- Βάλτε τους σπόρους κολοκύθας σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε. Απλώστε τους σε ένα πιάτο και στεγνώστε. Φρυγανίστε 50 γραμμάρια από τους σπόρους σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαζί με τη βρώμη και 1 κουταλάκι του γλυκού από τους σπόρους κόλιανδρου και τις νιφάδες τσίλι για λίγα λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ανακατέψτε το μείγμα με της σος tamari και το σιρόπι σφενδάμου. Σιγοβράστε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, το σκόρδο και την κολοκύθα, μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά για 10 λεπτά. Ρίξτε μέσα το ζωμό. Αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε με το καπάκι για 20-25 λεπτά.
- Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με την αλμυρή γκρανόλα.