Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Ξύσμα και χυμό 1 λεμόνι
- 4 μπούτια κοτόπουλου, με την πέτσα
- 300 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες,
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C αέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Περιχύνετε με τη μαρινάδα τα μπούτια του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνετε.
- Τοποθετείτε τα μπουτάκια κοτόπουλου, με την πέτσα προς τα πάνω, σε ένα μεγάλο ταψί και μετά βάζετε και τις πατάτες ανάμεσά τους. Περιχύνετε τις πατάτες με το λάδι και ρίχνετε το θαλασσινό αλάτι. Ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η πέτσα του κοτόπουλου και να αρχίσει να λιώνει.
- Προσθέτετε το σπανάκι και τον αρακά στο ταψί. Επιστρέφετε το ταψί στο φούρνο για 2-3 λεπτά, μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνεται και ο αρακάς να είναι ζεστός και καλυμμένος με τη σάλτσα μουστάρδας.