Οι αυστηροί κανόνες 7 διάσημων μαμάδων για τη χρήση των social

Η χρήση των social, μας απασχολεί όλους, δεδομένου πως γνωρίζουμε τους πιθανούς κινδύνους της χρήσης τους στην ψυχική υγεία των παιδιών μα και το πόσο δύσκολος είναι γενικά ο περιορισμός του χρόνου οθόνης. 
15 Οκτωβρίου 2024 | 08:00

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στην εποχή μας, είναι η χρήση των social και γενικά της τεχνολογίας από τα παιδιά μας, τα οποία όντας σε περίοδο ανάπτυξης και εύρεσης της δικής τους ταυτότητας, είναι πολύ πιο ευάλωτα από εμάς στις κοινωνικές πιέσεις, τις εικόνες, τις απόψεις και τα πρότυπα που προβάλλονται στις ποικίλες δημοφιλείς εφαρμογές.

Όπως λοιπόν όλοι εμείς προβληματιζόμαστε, το ίδιο συμβαίνει και με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας. Οι stars είναι εξίσου επιφυλακτικοί σχετικά με τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά τους και συχνά μοιράζονται τους κανόνες του σπιτιού τους και τις γενικές σκέψεις τους για τα κινητά τηλέφωνα. Ας δούμε πώς διαχειρίζονται την κατάσταση ορισμένοι από αυτούς και πώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια όσο το δυνατόν πιο «ασφαλή πλοήγηση» για τα δικά τους παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Μάθηση: Μαθαίνουν τα παιδιά γράφοντας ή… πληκτρολογώντας;

Οι αυστηροί κανόνες 7 διάσημων μαμάδων για τη χρήση των social

#1 Ντρου Μπάριμορ

Τον Αύγουστο του 2024, η Ντρου Μπάριμορ αποκάλυψε ότι έδωσε στη μεγαλύτερη κόρη της, 11 ετών τότε, κινητό αλλά με πολλούς περιορισμούς. Όπως δήλωσε, «προοριζόταν για χρήση μόνο τα Σαββατοκύριακα και χωρίς social».

#2 Μέγκαν Φοξ

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της τον Μάρτιο του 2024 στο podcast Call Her Daddy, η Μέγκαν Φοξ αποκάλυψε ότι κανένα από τα παιδιά της δεν διαθέτει κινητό ή iPad και προσπαθεί να καθυστερήσει την επαφή με την τεχνολογία όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Τα παιδιά μου δεν μεγάλωσαν με οθόνες και δεν έχουν iPad ή τηλέφωνο», είπε. «Το μεγαλύτερό μου παιδί είναι 11 ετών. Ξέρω πως δεν μπορώ να τα κρατήσω για πάντα μακριά από την τεχνολογία και τα social. Αλλά θέλω να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν αφού μεγαλώσουν λίγο ακόμα».

#3 Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά και ενώ ο γιος της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ ήταν 22 ετών, η ίδια μοιράστηκε ότι εξακολουθούσε να έχει κανόνες ως προς τον χρόνο οθόνης: «Πάντα είχα αυτόν τον πολύ ενοχλητικό κανόνα της μαμάς στο σπίτι. Ποτέ δεν επιτρέπεται να ανάβουμε την τηλεόραση μέχρι τις 6 μ.μ.», είπε η ηθοποιός.

#4 Μπλέικ Λάιβλι

Η Μπλέικ Λάιβλι ελέγχει πάντα τις εφαρμογές των παιδιών της: «Πάντα ελέγχω εξονυχιστικά οποιαδήποτε εφαρμογή για παιδιά για να ξέρω πως τα παιδιά μου θα είναι ασφαλή», ​​είπε.

#5 Πενέλοπε Κρουζ

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Elle, η Πενέλοπε Κρουζ αποκάλυψε ότι δεν έχει δώσει τηλέφωνα στα παιδιά της και δεν θα το κάνει για πολύ καιρό. «Είναι τόσο εύκολο να χειραγωγηθείς, ειδικά όταν ο εγκέφαλός σου ακόμα σχηματίζεται», είπε. «Και ποιος πληρώνει το τίμημα; Όχι εμείς, αλλά τα παιδιά και οι έφηβοί μας».

Σε άλλη συνέντευξη στο CBS Sunday Morning, η ίδια είχε επίσης δηλώσει:

«Πραγματικά βλέπω ότι η απαγόρευση της χρήσης του τηλεφώνου προστατεύει την ψυχική υγεία, αλλά φαίνεται ότι ανήκω σε μια μειονότητα. Νιώθω πολύ άσχημα για όσα παιδιά είναι τώρα στην εφηβεία. Είναι σχεδόν σαν ο κόσμος να κάνει κάποιο είδος πειράματος πάνω τους, εκθέτοντας 12χρονα παιδιά σε τόση τεχνολογία».

Και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει προστασία για τα παιδιά, για εγκεφάλους που αναπτύσσονται ακόμα. Η χρήση των social επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους, σχετίζεται με τον εκφοβισμό και τόσα πολλά άλλα πράγματα στα οποία εμείς δεν ήμασταν εκτεθειμένοι στην παιδική μας ηλικία. Τα παιδιά μου μπορούν να βλέπουν ταινίες και κινούμενα σχέδια. Αλλά λέω όχι στα τηλέφωνα μέχρι να γίνουν πολύ μεγαλύτερα. Και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τουλάχιστον τα 16».

#6 Τζένιφερ Γκάρνερ

Η Τζένιφερ Γκάρνερ κρατά τα τρία της παιδιά μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια ακολούθησε την εξής στρατηγική:

«Είπα στα παιδιά μου: Δείξτε μου άρθρα με έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι καλά για τους εφήβους και μετά θα συζητήσουμε»!

#7 Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί έφτασε στο σημείο να προσλάβει μια ειδική ομάδα ασφαλείας για να προστατεύσει τα παιδιά της στο διαδίκτυο μετά από ένα περιστατικό hacking το 2014. Η ηθοποιός είπε στο People: «Είναι ένας τρομακτικός νέος κόσμος. Είναι πολύ πέρα ​​από αυτό που καταλαβαίνουμε».

Πρόσφατα Άρθρα
Βγάλατε σπυράκι; Έτσι θα το καλύψετε 15 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Τι είδους γονιός είσαι; Κάνε το κουίζ 14 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Fairy-Core Nails: Αυτή είναι η πιο κοριτσίστικη τάση στα νύχια 14 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Μειώνοντας τις ρυτίδες γύρω από το χαμόγελό μας 14 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Μαύρα νύχια: Εμπνεόμαστε από τους celebrities 13 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Red-carpet look: 8 tips για να το πετύχετε 13 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Smartphone: Σας κάνει τελικά κακό γονέα η χρήση του; 13 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Κάθε μαμά χρειάζεται μια τέτοια φίλη… 13 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Toffee Brunette: Το χρώμα της πολυτέλειας στα μαλλιά σας 12 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Δουλειές του σπιτιού: Φτιάξτε «ατμόσφαιρα» καθαρίζοντας 12 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Contouring: 6 απλά tips για να πάρετε master 12 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Πεντικιούρ: 4 chic χρώματα τέλεια για τον Οκτώβριο 11 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Bob: Τα στιλ των celebrities που θα σας εμπνεύσουν 11 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Ατημέλητο σινιόν: Η πιο cool τάση που πρέπει να δοκιμάσετε 10 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Η Μπρουκ Σιλντς για την «άδεια φωλιά» και τις συμβουλές που δίνει στις κόρες της 10 Οκτωβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version