Υλικά

  • 1 λίτρο αγελαδινό γάλα πλήρες
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 140 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ροδόνερο

ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ

  • 500 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος)
  • 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή 3 μικρά φύλλα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά το γάλα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και το νερό. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε το ροδόνερο. Αφήνουμε το μαλεμπί να κρυώσει ελαφρώς και το ισομοιράσουμε σε οχτώ χαμηλά ποτήρια. Όταν κρυώσει τελείως, βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώσει καλά και ετοιμάζουμε το ζελέ της φράουλας.
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με μισό φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά. Στο μεταξύ πλένουμε τις φράουλες, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ προσθέτοντας τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και ½ φλιτζάνι νερό.
  • Μεταφέρουμε το μπρίκι με τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με κουταλάκι μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στον πολτό της φράουλας.
  • Περνάμε το μείγμα της φράουλας από σήτα και το μοιράζουμε στα ποτήρια με το μαλεμπί. Επαναφέρουμε τα γλυκά στο ψυγείο να πήξει και το ζελέ πριν τα σερβίρουμε.

Απο το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ