Υλικά
- 4 καλαμπόκια βρασμένα
- Λίγο ελαιόλαδο
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- ⅓ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Παρμεζάνα
- Καυτερή σάλτσα
- 1 λάιμ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τον κόλιανδρο.
- Αλείφουμε τα καλαμπόκια με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε σε φριτέζα αέρος, στους 200°C, για 12 λεπτά.
- Αφήνουμε τα καλαμπόκια να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλείφουμε με τη σκορδάτη μαγιονέζα.
- Σερβίρουμε τα καλαμπόκια με παρμεζάνα, καυτερή σάλτσα, φέτες λάιμ και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ