Υλικά

  • 4 καλαμπόκια βρασμένα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ⅓ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Παρμεζάνα
  • Καυτερή σάλτσα
  • 1 λάιμ

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τον κόλιανδρο.
  • Αλείφουμε τα καλαμπόκια με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε σε φριτέζα αέρος, στους 200°C, για 12 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα καλαμπόκια να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλείφουμε με τη σκορδάτη μαγιονέζα.
  • Σερβίρουμε τα καλαμπόκια με παρμεζάνα, καυτερή σάλτσα, φέτες λάιμ και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ